Strategi för att leva på musiken

SchackDin strategi måste anpassas efter dina mål. Om du inte har för avsikt att nå ut med din musik utan helst behåller den för dig själv så behövs ingen strategi. Många artister har dock tur och når oanade framgångar på grund av vissa tillfälligheter under karriären, och kan således leva på musiken. Men det är inte optimalt att uteslutande förlita sig på turen. Här behöver du alltså en egen drivkraft. En drivkraft som får dig att orka gång på annan trots misslyckanden.

 

 

Mål

Att få en tydligare riktlinje kräver att du sätter upp mål. Att få möjlighet att genomföra sin första spelning lokalt kan vara ett mål liksom att få möjligheten att turnera utomlands. Du är fri att sätta upp vilka mål du än önskar men måste vara beredd att jobba hårdare för vissa mål. Därför behöver målen inte nödvändigtvis vara orealistiska om du även är beredd att jobba hårt. I annat fall får du nöja dig med att drömma om att leva på musiken.

Relevans


När du har satt upp dina mål bör du optimera tillvägagångssätten för att nå dem. Om du till exempel vill nå ut med ditt hårdrocksband. Då är det viktigt att bygga upp relevanta relationer som faller inom genren. Faktum är att marknadsföring mot relevanta kontakter är det mest tidseffektiva. Ponera att du skickar ut ett nyhetsbrev till tio kontakter varav endast en är relevant för din genre. Chansen att den relevanta kontakten kommer uppmärksamma din musik är i de flesta fall större än att någon av de övriga irrelevanta kontakterna skulle göra det. Det innebär att chanserna för ännu större exponering skulle öka avsevärt. I alla fall om du istället skickade ditt nyhetsbrev till tio relevanta kontakter. Om du söker efter relevanta kontakter som kan hjälpa dig synas mer kommer du nå dina mål snabbare.

Du gillar kanske också...