Musiknyheter

Musikpromo.se avsåg först att vara en site för musiknyheter. Vår ambition var att inte själva recensera specifika band. Syftet var att återge och diskutera svårigheterna och möjligheterna med att slå mynt av egenproducerad musik.

Vi har upptäckt att det finns ett stort intresse därute att med sin senaste platta bli recenserad av en objektiv part. Eller i alla fall en relativt objektiv till exempel i vår blogg på nätet. Dessutom ligger det ganska nära vårt hjärta att vurma för mindre etablerade talanger med god potential. Ni kommer därför att på musikpromo.se kunna följa flera olika förmågor mer eller mindre kända och där också få nyanserade recensioner.

Den mest kända mesta nättidningen för musiknyheter inom genre rock/punk/hårdrock är Gaffa. Här kan du läsa 100-tals recensioner från Sveriges punkrock, rock och hårdrocksscen. Huvudkontoret återfinns i Göteborg även om skribenterna verkar från olika håll i Sverige. Gaffa är till exempel en av de tidningar som ni som band kan höra av er till för att få er platta recenserad. Det finns också ett relativt brett urval av Facebook-grupper på vilka olika band recenseras. För att inte nämna Sveriges olika dags- och kvällstidningar som till exempel, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter. De viktigaste och på ett sätt minst objektiva recensionerna kommer ni få från närmast sörjande delen av vår bekantskapskrets.