Musik, svett och tjäna pengar

Oavsett om ditt intresse för musik handlar om tvärflöjt, fagott, sång eller piano kommer du relativt snart att märka att musik både är ett intresse och ett gediget och ihärdigt arbete med mycket och intensiv träning. Med risk för att låta som en torr gammal lärare i tweed-kavaj måste jag understryka vikten av träning och motgång. Men givetvis också om det är just detta som du ska syssla med, det vill säga, att tjäna pengar på musik.

Givetvis är det alltid viktigt att ibland reflektera över varför du gör det du gör. Det kommer att komma stunder när du reflekterar över varför du valde att överhuvudtaget spela ditt instrument eller sjunga dina sånger. Det bästa är då att du snabbt kommer fram till slutsatsen att du inte endast sysslar med musik för att tjäna pengar. Eller förlåt, självklart är det i sig inte fel att tjäna pengar. Men om det är ditt främsta skäl kan du lika gärna ge dig in i en bransch som faktiskt levererar avkastning. För då är musik verkligen inte rätt bransch för dig.

Musik, konst och tjäna pengar

I tidigare stycke behandlade vi dina drivkrafter i ditt musikskapande. Det handlade också om dina argument för att lära dig ett instrument. Att musik-produktion och att tjäna pengar inte nödvändigtvis hänger ihop. Det råder det idag inga tvivel om. Självklart är musiken och intresset för musiken ofta en konstform men inte alltid. Det finns musik utan själar och även själar som inte sysslar med musik. Eller för den delen själar som inte kan något om musik eller är totalt tondöva. Nu ska vi inte haka upp oss där alltför länge. Min poäng är helt enkelt att konsten och känslan av konsten och den skaparkraft som konsten utgör är central för viljan att skapa musik. Det kan den också vara även för förmågan att tjäna pengar på musik. Men det är inte nödvändigt att det förhåller sig så och du når högst sannolikt inte dit utan hårt arbete.     

Du gillar kanske också...